Informatie

Onze fruitpers is een bandpers. De pers voldoet aan alle hygiënevoorschriften. Het fruit wordt eerst gewassen, daarna fijn gehakseld en vervolgens wordt de pulp op een band geperst. Het sap en vruchtvlees worden dan gescheiden. Afhankelijk van de versheid van het fruit en de soort appel/peer is het rendement ca 75 %. Het sap wordt gepasteuriseerd tot 80 graden Celsius en verpakt in een bag in box van 5 liter. Het sap is dan nog 2 jaar houdbaar en na opening nog ca 2 maanden, ook buiten de koelkast. Het dient wel vorstvrij bewaard te worden.

U kunt ook een combinatie maken van appels en peren met kleinfruit, druiven, aardbeien, kersen, bessen, ontpitte pruimen. Voeg niet meer dan 10% kleinfruit toe. Laat u alleen appels en peren persen, dan is een mix van 70 % appel en 30% peer een aanrader. Let wel op dat de peren hard moeten zijn, zachte peren kun je niet persen!!

Wilt u appels en /of peren toevoegen aan uw eigen fruit, om de smaak te veranderen of verbeteren, dan kunt u dat bij ons kopen. Fruit telen wij onder de naam Fruitbedrijf Huiskamp in Welsum. Op de website van Fruitteeltbedrijf Huiskamp vindt u alle informatie over ons bedrijf.

Om aan een persdag deel te nemen moet u minimaal 75 kilo fruit meenemen. U krijgt dan gegarandeerd uw eigen sap weer mee naar huis.

De prijzen

5 Liter pak

De prijzen zijn tot 500 liter € 1,15 per liter = € 5,75 per pak
Vanaf 505 liter € 1,05 per liter = € 5,25 per pak

3 Liter pak

Voor 3 liter pakken kost het € 1,33 per liter = € 4,00 per pak

Deelnemen aan een fruitpersdag

U moet zich eerst aanmelden bij de contactpersoon van een fruitpersdag. Die kunt u vinden bij agenda persdagen. U geeft dan uw naam, telefoonnummer, en emailadres door. U moet dan gelijk het gewenste aantal kilo’s fruit doorgeven, dit is van belang voor de planning van de dag. De contactpersoon geeft u door hoe laat u aan de beurt bent. Dit voorkomt lange wachttijden. Om ca 75 kilo fruit te laten persen moet u rekenen op 30 minuten. Het fruit hoeft u thuis niet te wassen maar het is wel gewenst dat er geen zand en gras aan zit. Ook rotte vruchten graag thuis eruit halen.

Zelf een dag organiseren

Wilt u een fruitpersdag organiseren dan is krachtstroom en water gewenst. Voor minimaal 4000 kilo komen we op locatie. Neem indien gewenst contact met ons op.
Ook bij professionele fruittelers komen we graag op het bedrijf. Daarvoor geldt ook het minimale aantal kilo`s van 4000. Belt u ons gerust voor informatie.

 

 

© Copyright 2019 Huiskamp Sapmobiel Alle rechten voorbehouden | Website by René Meijer / Maak reclame